PC SupportVery slow connectionPosted:

Jacob
  • Blind Gifter
Status: Offline
Joined: May 23, 20173 Year Member
Posts: 2,357
Reputation Power: 3929
So ive been using my pc fine up until recently. when im actually downloading something lets say through steam, the speed is normal. but if i run a speedtest on a browser its saying my download speed is under 1 megabyte per second, making it so i cannot watch any youtube or anything. im not getting my full speeds on browsers. help
#2. Posted:
Adam
  • Moderator
Status: Offline
Joined: Dec 10, 20118 Year Member
Posts: 5,701
Reputation Power: 16079
Motto: Hey! I think I've seen you before. Maybe we should go out for a drink?
Define normal. What speeds do you get on Steam?

Have you tried a different browser?

What speed does your ISP say you should be getting?

How are you currently connect to your network. Wired / wireless?


Have you used a different speed test? Fast.com is ok upto 200mb/s due to extra load
#3. Posted:
Jacob
  • Fairy Master
Status: Offline
Joined: May 23, 20173 Year Member
Posts: 2,357
Reputation Power: 3929
Adam wroteDefine normal. What speeds do you get on Steam?

Have you tried a different browser?

What speed does your ISP say you should be getting?

How are you currently connect to your network. Wired / wireless?


Have you used a different speed test? Fast.com is ok upto 200mb/s due to extra load



Have you tried a different browser? yes, chrome and edge.

What speed does your ISP say you should be getting? 50 mbps which is what i get on steam

How are you currently connect to your network. Wired / wireless? this happens wireless and wired. im going to try uninstalling my network drivers and reinstalling,

ill let you know, thanks for responding as well
#4. Posted:
Kyle93
  • Retired Staff
Status: Offline
Joined: Jun 25, 201010 Year Member
Posts: 4,012
Reputation Power: 470
Motto: Technical Consultant (Ask me about IT), Karate Instructor and golf enthusiast.
Jacob wrote
Adam wroteDefine normal. What speeds do you get on Steam?

Have you tried a different browser?

What speed does your ISP say you should be getting?

How are you currently connect to your network. Wired / wireless?


Have you used a different speed test? Fast.com is ok upto 200mb/s due to extra load



Have you tried a different browser? yes, chrome and edge.

What speed does your ISP say you should be getting? 50 mbps which is what i get on steam

How are you currently connect to your network. Wired / wireless? this happens wireless and wired. im going to try uninstalling my network drivers and reinstalling,

ill let you know, thanks for responding as well


Are you running the speed test while on steam? What is the network load at the time?

If you run a speed test from your router what speeds do you get?

Remember, speed tests like speedtest.net will only measure the bandwidth available at the time.
#5. Posted:
Jacob
  • Blind Gifter
Status: Offline
Joined: May 23, 20173 Year Member
Posts: 2,357
Reputation Power: 3929
Kyle93 wrote
Jacob wrote
Adam wroteDefine normal. What speeds do you get on Steam?

Have you tried a different browser?

What speed does your ISP say you should be getting?

How are you currently connect to your network. Wired / wireless?


Have you used a different speed test? Fast.com is ok upto 200mb/s due to extra load



Have you tried a different browser? yes, chrome and edge.

What speed does your ISP say you should be getting? 50 mbps which is what i get on steam

How are you currently connect to your network. Wired / wireless? this happens wireless and wired. im going to try uninstalling my network drivers and reinstalling,

ill let you know, thanks for responding as well


Are you running the speed test while on steam? What is the network load at the time?

If you run a speed test from your router what speeds do you get?

Remember, speed tests like speedtest.net will only measure the bandwidth available at the time.


yes this was while having steam up, but nothing was downloading (this is how i always have it. normal speeds always)

But i just used windows 10 feature and reset my network drivers ( clean install) and it seems to be fixed now. i dont know why that just happened.
Users browsing this topic: None
Jump to:


RECENT POSTS

HOT TOPICS