PC SupportNew MSI 3070 + Audio bug
Posted:

PC SupportNew MSI 3070 + Audio bugPosted:

Suss
  • TTG Senior
Status: Offline
Joined: Apr 14, 201210Year Member
Posts: 1,205
Reputation Power: 71
Status: Offline
Joined: Apr 14, 201210Year Member
Posts: 1,205
Reputation Power: 71
Recently upgraded to a 3070 MSI Gaming Trio Z from a Radeon 5700.
PC was running completely fine until I downloaded the Geforce Experience drivers now when I try to stream in discord and on the odd occasion without streaming my Audio goes all robot/static-like and I have to unplug my mic and reconnect to regain normal sound and mic control

I have a Ryzen 5 5600X (OC to 4.0)
32GB Corsair Pro Vengance
MSI B550m
MSI Gaming Trio Z 3070

HyperX Quadcast S Mic
HyperX Cloud 2 Headset (Wired to mic)

EDIT: Happens when alt-tabbing games as well
#2. Posted:
Suss
  • Vantage
Status: Offline
Joined: Apr 14, 201210Year Member
Posts: 1,205
Reputation Power: 71
Status: Offline
Joined: Apr 14, 201210Year Member
Posts: 1,205
Reputation Power: 71
FIXED: Turns out my PSU being 650w isn't strong enough to power all my USB ports


Last edited by Suss ; edited 1 time in total
#3. Posted:
r00t
  • Administrator
Status: Offline
Joined: May 18, 201111Year Member
Posts: 16,102
Reputation Power: 17821
Status: Offline
Joined: May 18, 201111Year Member
Posts: 16,102
Reputation Power: 17821
Suss wrote FIXED: Turns out my PSU being 650w isn't strong enough to power all my USB adapters

Most USB 3.0 ports can only output 4.5 W. Dedicated charging ports can do 7.5 W. USB-C and/or PD ports are needed for more power.

It's unlikely your board or PSU was the issue. If you have a USB mic, connect it directly to a port on the board.
#4. Posted:
Suss
  • Vantage
Status: Offline
Joined: Apr 14, 201210Year Member
Posts: 1,205
Reputation Power: 71
Status: Offline
Joined: Apr 14, 201210Year Member
Posts: 1,205
Reputation Power: 71
It is connected to a port on the board, I don't have USB adapters or anything
Users browsing this topic: None
Jump to:


RECENT POSTS

HOT TOPICS