HardwarePC Wont boot Sometimes?Posted:

loi222
  • 2 Million
Status: Offline
Joined: May 06, 20126 Year Member
Posts: 89
Reputation Power: 5
I need help with an issue with my PC, I'm struggling to find the issue and was wondering if anyone has had this and knows how how to fix it. My PC sometimes gets stuck in a restart loop when i first boot it and just continues to do it and will not post other times it just stays on but will not post and sometimes it works fine. anyone know any fixes please.
#2. Posted:
Adam
  • Moderator
Status: Offline
Joined: Dec 10, 20116 Year Member
Posts: 5,289
Reputation Power: 5856
Motto: YEET LOL MY GUY
Psh, could be many things.

Do you have any POST codes that pop up?

Do you have any overclock. Even if it's memory

What's your specs?
#3. Posted:
WW2
  • 2 Million
Status: Offline
Joined: Feb 20, 20117 Year Member
Posts: 329
Reputation Power: 22
I suggest updating your BIOS, depending on how old it is.
#4. Posted:
loi222
  • V5 Launch
Status: Offline
Joined: May 06, 20126 Year Member
Posts: 89
Reputation Power: 5
I have no beeps at all. Specs are
Intel i5 4460
16gb ram
gtx 960
gigabyte ga-h81m-s2h motherboard
Aerocool 850w PSU

Bios is upto date.

Thanks for the help.
#5. Posted:
WW2
  • 2 Million
Status: Offline
Joined: Feb 20, 20117 Year Member
Posts: 329
Reputation Power: 22
Go through your computer and make sure that all of your RAM is seated properly, same with your GPU.
#6. Posted:
Mario350
  • Christmas!
Status: Offline
Joined: Mar 27, 20135 Year Member
Posts: 3,505
Reputation Power: 137
i have the samething but mine lies in with the os randomly missing on first time boot, like others said theres many reasons look at ram make sure its plugged in correctly make sure your pc has enough power make sure the psu isnt dying make sure its also plugged in fully to the board, ect ect we dont exactly know what issue you really are having since manay things causes a pc to not start up sometimes, i would say reset your cmos to see if its an issue with that, idk what good that would do but worth a try, also try to reset to default in your bios
#7. Posted:
loi222
  • V5 Launch
Status: Offline
Joined: May 06, 20126 Year Member
Posts: 89
Reputation Power: 5
Thanks for replying I've made sure that everything is set correctly and have reset the CMOS but still doesn't always boot. It boots sometimes fine so don't know what's wrong as if anything was dead it wouldn't boot at all would it?
#8. Posted:
Mathew
  • Ninja
Status: Offline
Joined: Oct 12, 20117 Year Member
Posts: 5,094
Reputation Power: 11532
Motto: Trick or treat smell my feet
loi222 wroteThanks for replying I've made sure that everything is set correctly and have reset the CMOS but still doesn't always boot. It boots sometimes fine so don't know what's wrong as if anything was dead it wouldn't boot at all would it?



It could still boot depending on what is dead


Tbh it could be a SATA problem have you tried a different SATA cable or plug it could also just be your OS having problems

When you boot does it just freeze on the BIOS flash screen or do you actually get the windows loading screen
#9. Posted:
loi222
  • 2 Million
Status: Offline
Joined: May 06, 20126 Year Member
Posts: 89
Reputation Power: 5
No I didn't get any screen at all, but I think the issue is fixed now , well it's working at the minute, I think the issue may have been a fault WiFi adapter as without it plugged in it seems to work. Thanks for the help everyone
Users browsing this topic: None
Jump to:


RECENT POSTS

HOT TOPICS