WindowsWindows 10 randomly froze and now won't show a displayPosted:

iDemi
  • Summer Giveaway
Status: Offline
Joined: Nov 28, 20116 Year Member
Posts: 1,376
Reputation Power: 74
I recently had my computer rebuilt professionally with new CPU, MOBO, RAM as well as a new PSU. It was working extremely well for about a week to a week and a half. Then I went away for a week, I got home and played for only a few hours before I noticed it froze while playing Fortnite. I tried to pres CTRL + ALT + DELTE to bring up the control panel menu, but it was completely frozen could shut it down properly so I was forced to hold down the power button on the tower. Which I'm familiar that's never a good way to shut down a computer, but as I said that was a last resort option.

So moving on, I turned it back on and I noticed it wouldn't display anything on my monitor any more. Also, I noticed it sometimes wouldn't register my mouse. I could tell it wasn't registering even with no display because the mouse wasn't glowing. So I read that I could clean install windows 10, but I don't know how to do that with it having no display. I kind of want to do that as a last resort though. I did think I could I try to plug the monitor it the motherboard port and try to boot it like that and see iff it displays anything.

Anyways, TL;DR: My newly rebuilt computer was working excellent for a ~week or so. It completely froze while playing Fortnite and as a result it won't display anything now.
#2. Posted:
Adam
  • Shoutbox Hero
Status: Offline
Joined: Dec 10, 20116 Year Member
Posts: 5,238
Reputation Power: 1693
Motto: Have you tried power cycling your computing device that you are having trouble with?
Sounds like a problem from where ever you got your PC "rebuilt" from. Take it back to them and say it's not working correctly. This could be a number of reasons but save your self the hassle of troubleshooting and send it back.

If this isn't an option, could you tell us your specs please.
#3. Posted:
iDemi
  • Christmas!
Status: Offline
Joined: Nov 28, 20116 Year Member
Posts: 1,376
Reputation Power: 74
Adam wroteSounds like a problem from where ever you got your PC "rebuilt" from. Take it back to them and say it's not working correctly. This could be a number of reasons but save your self the hassle of troubleshooting and send it back.

If this isn't an option, could you tell us your specs please.

This isn't an option.

My specs are:
i7 8700
Asus TUF z370 PLUS Gaming
MSI GTX 970
Corsair Vengeance 16 GB RAM
#4. Posted:
Z06
  • Christmas!
Status: Offline
Joined: Feb 27, 20126 Year Member
Posts: 2,818
Reputation Power: 357
Have you tried using the igpu to see if it would display. If you're able to boot reinstall the drivers
#5. Posted:
iDemi
  • V5 Launch
Status: Offline
Joined: Nov 28, 20116 Year Member
Posts: 1,376
Reputation Power: 74
Z06 wroteHave you tried using the igpu to see if it would display. If you're able to boot reinstall the drivers

Yes I have tried to using the integrated graphics to see if it would display anything. Still no luck.
#6. Posted:
Status: Offline
Joined: Apr 09, 20126 Year Member
Posts: 144
Reputation Power: 9
You fixed this problem yet bro?
Users browsing this topic: None
Jump to:


RECENT POSTS

HOT TOPICS