Car ForumCar audio issue no sound please help
Posted:

Car ForumCar audio issue no sound please helpPosted:

-Uk
Status: Offline
Joined: Nov 02, 20147Year Member
Posts: 1,688
Reputation Power: 85
Status: Offline
Joined: Nov 02, 20147Year Member
Posts: 1,688
Reputation Power: 85
So my 2012 corsa was playing up and I'm fairly sure the battery died and it's been in the mechanics recently. Since I've got it back there's no sound coming from the speakers.

Does anyone know a fix?

Thank you
#2. Posted:
Zombs
  • Summer 2021
Status: Offline
Joined: Feb 14, 20192Year Member
Posts: 638
Reputation Power: 78
Status: Offline
Joined: Feb 14, 20192Year Member
Posts: 638
Reputation Power: 78
Maybe a bad fuse? Dose the radio light up and show that' it's on?
#3. Posted:
Spartan
  • Blind Luck
Status: Offline
Joined: Oct 15, 200813Year Member
Posts: 4,430
Reputation Power: 1449
Status: Offline
Joined: Oct 15, 200813Year Member
Posts: 4,430
Reputation Power: 1449
Maybe wiring or speakers got fried, you could get a volt reader and try the wire connected to speakers in trunk probably be easier to get to
#4. Posted:
-Uk
Status: Offline
Joined: Nov 02, 20147Year Member
Posts: 1,688
Reputation Power: 85
Status: Offline
Joined: Nov 02, 20147Year Member
Posts: 1,688
Reputation Power: 85
Issa_Crawler wrote Maybe a bad fuse? Dose the radio light up and show that' it's on?


The radio lights up and i can get stations theres just no sound
#5. Posted:
Sundown
  • Winner!
Status: Offline
Joined: May 29, 201011Year Member
Posts: 4,143
Reputation Power: 5366
Status: Offline
Joined: May 29, 201011Year Member
Posts: 4,143
Reputation Power: 5366
If they disconnected the negative on the battery it can reset the headunit to factory or demo settings.
This can result in no output.
#6. Posted:
-Uk
Status: Offline
Joined: Nov 02, 20147Year Member
Posts: 1,688
Reputation Power: 85
Status: Offline
Joined: Nov 02, 20147Year Member
Posts: 1,688
Reputation Power: 85
Issa_Crawler wrote Maybe a bad fuse? Dose the radio light up and show that' it's on?


Still having this issue, the radio shows up fine and shows it on stations theres just no sound.
#7. Posted:
-Uk
Status: Offline
Joined: Nov 02, 20147Year Member
Posts: 1,688
Reputation Power: 85
Status: Offline
Joined: Nov 02, 20147Year Member
Posts: 1,688
Reputation Power: 85
Sundown wrote If they disconnected the negative on the battery it can reset the headunit to factory or demo settings.
This can result in no output.


The mechanic said he hadnt disconnected anything so idk
#8. Posted:
moreOneThanAnyOne
  • Challenger
Status: Offline
Joined: Mar 22, 20174Year Member
Posts: 125
Reputation Power: 4
Status: Offline
Joined: Mar 22, 20174Year Member
Posts: 125
Reputation Power: 4
which speakers arent working?
#9. Posted:
Disc
  • Blind Gifter
Status: Offline
Joined: Nov 26, 20129Year Member
Posts: 4,168
Reputation Power: 2790
Status: Offline
Joined: Nov 26, 20129Year Member
Posts: 4,168
Reputation Power: 2790
def popped a fuse, your fuse box should have a directory
#10. Posted:
Hanceia
  • Christmas!
Status: Offline
Joined: Apr 28, 20156Year Member
Posts: 103
Reputation Power: 3
Status: Offline
Joined: Apr 28, 20156Year Member
Posts: 103
Reputation Power: 3
As Spartan said, could use a voltmeter on it to check if the wiring has gotten cooked when connecting the new battery. If you don't have that, try looking up some fuse diagrams on the car and see if there is an independent fuse for the speakers.
Users browsing this topic: None
Jump to:


RECENT POSTS

HOT TOPICS